Om / Villkor

Om oss

Djefla Böcker startade sommaren 2014. Visionen är att respektera den litteratur som tidigare har tryckts och att sammanlänka denna med nytryckt litteratur. Därigenom ger vi dig som kund en helhetsupplevelse där du tillåts handla så väl nya böcker som stiliga begagnade böcker. Allt som passar just dig och din bokhylla.

Förfarandet är enkelt: Djefla Böcker letar upp gamla, nya och snygga böcker för att sedan katalogisera dem efter olika preferenser, genre och skick. Du söker på sidan vad du är ute efter och slipper själv gå och leta.

Vi befinner oss i Sollentuna och öppnar efter förfrågan!

Du når Djefla Böcker på:

bokhandel@djeflaböcker.se

eller

0708604147 fredagar mellan 10.00-15.00

Vi tar ofta emot förfrågningar eller så kallade desiderata, där du som kund har möjlighet att påverka vad som skall köpas in och därigenom få just det där exemplaret du så länge har letat efter. Hör av dig om det är något du skulle vilja läsa men har svårt att hitta!

Verksamheten bedrivs som en enskild firma av Johannes Lindberg, student i Sociologi vid Stockholms Universitet.

 

Villkor

Sammanfattning:

 

Definitioner: Användare är den person som använder sig av tjänsten: hemsidan på domänet djeflaböcker.se.

Allt material är upphovsrättsligen skyddat till Djefla Böcker och respektive författare.

Säljare är enskild firma:

Djefla Böcker

Johannes Lindberg
Kamomillvägen 5
19164 Sollentuna

E-post: bokhandel(at)djeflaböcker.se

Telefon: +46708604147

Moms utgår med 6% vid köp av förlagsnya böcker samt vissa begagnade böcker. I det fall att du behöver veta för redovisning, hänvisar vi till email för att fråga för just den aktuella produkten. Merparten av böckerna säljs dock som vinstmarginalbeskattade begagnade varor. Detta framgår även av ert kvitto där korrekt moms är beskriven.

Distansavtalslagen gäller för privatpersoner. Detta garanterar att användaren har rätt till att ångra köp i det fall att varan inte motsvarar förväntningar. Är varan/emballaget skadad vid leverans bör du genast göra en reklamation till leverantör/fraktombud. Djefla Böcker tar i utgångsläge ej ansvar för skador som har uppstått till följd av leverans.

Faktura skall vara betald inom 14 dagar från utställandet av fakturan. Underlåtelse till att betala innan förfallodatum medför en avgift om 60kr i betalningspåminnelse samt ränta: referensränta + 18%.
Därefter inkassoavgift om 180kr varpå utebliven betalning leder till betalningsföreläggande hos myndighet.

Företag/Myndigheter debiteras lagstadgade 450kr i förseningsavgift vid utebliven betalning vid förfallodatum.

När användare av tjänsten befinner sig i kassan, registrerat sin adress och tryckt på “Place Order”, ”bekräfta köp” eller liknande anses köp vara fullbordat och avtal ingånget mellan användaren och Djefla Böcker. Information om köpet/leverans fortlöper via E-mail och användare är skyldig att uppge korrekt adress samt att följa aktiviteten på den e-mailadress som har uppgivits.

Frakt

Leverans sker så snart som möjligt men kan under särskilda omständigheter uppgå till 18 arbetsdagar. Djefla Böcker förbehåller sig rätten att neka kunden rätt till köp efter lagd beställning och betalning. Full återbetalning till det av användaren utgett konto sker då inom fem arbetsdagar från att information har delgetts Djefla Böcker. Djefla Böcker garanterar således inte att varan du har beställt finns tillgänglig vid alla tidpunkter. Skulle så fallet vara så erbjuds användaren en annan vara. Alternativt får användaren tillbaka erlagd summa som sedan återbetalas till den av användaren uppgett svenskt bankkonto. Eventuella transaktionskostnader till utländska konton eller administrativa påslag för en återbetalning svarar användaren för.

Ej uthämtat paket hos ombud debiteras med 225:- för att täcka den fraktkostnad och de administrativa kostnader som drabbar Djefla Böcker vid ej uthämtat paket.

Vid hemleverans med DHL krävs att användare eller användares ombud möter upp. Alternativt kan Djefla Böcker skicka paket utan efterkrav varpå leveransen lämnas utan uppsikt. Användaren svarar ensamt för ansvar från och med att DHL har lämnat försändelsen. Djefla Böcker kan således ej hållas ansvarigt för vad som sker med paket efter DHL:s avlämnande.

Företag (ej enskild firma) och myndigheter debiteras 69:- i enhetsfrakt. Alternativt 89:- i leverans till dörr via DHL.

Djefla Böcker förbehåller sig rätten av att välja frakttjänst.

Reklamation och retur

Reklamationer och returer görs skriftligen till e-post adress bokhandel(at)djeflaböcker.se, efter svar från Djefla Böcker kan varan skickas till Djefla Böckers adress:

Djefla Böcker
Kamomillvägen 5
19164 Sollentuna

Efter granskad reklamation och av Djefla Böcker godkänd reklamation får användare möjlighet till likvärdig vara eller om sådan inte kan överenskommas, återbetalning, exklusive fraktkostnad.

Betalning

Betalning sker normalt i förskott. Betalningsalternativ:

Bankgiro till 692-9541

Swish till 1234711784

Kreditkort genom Paypal

Efterskottsbetalning Faktura erbjuds kända kunder men för de order där totala värdet av boken/böckerna understiger 50kr kan tjänsten ges enbart mot en administrativ avgift om 25kr. Förfallodatum är 14 dagar efter fakturadatum.

Skulle eventuell osämja uppstå ber vi er att höra av er till bokhandel@djeflaböcker.se för ett ödmjukt samtal. Eventuell tvist löses i Sverige om inte tillämplig lag menar annat.

Djefla Böcker förbehåller sig rätten att samla in anonymiserade data om kunder för att kunna erbjuda bästa möjliga service på ett konkurrenskraftigt sätt. Det sätt som Djefla Böcker använder sig av är enligt praxis hos merparten av återförsäljare på nätet. Den information som insamlas används enbart för att saluföra de av Djefla Böcker annonserade produkter men kan komma att användas av tredjepart i relation till likadana eller liknande produkter. Detta innebär tillämpning av cookies mm och användare anses acceptera detta i och med användning av tjänsten.